Nyhed

ANIMOK: Folk og røvere i Kardemomme By 3. kl.

Beskrivelse

I år er animationsfilmen "Folk og røvere i Kardemomme by" på programmet til animationsugen i Viborg i uge 39. Filmen er baseret på bogen af samme navn fra 1955 af Thorbjørn Egner.

På biblioteket inviterer vi til nogle spændende timer, hvor vi bl.a. har fokus på, hvordan bøger og tegnefilm nogle gange hænger sammen. Her læser vi i bogen, dekorerer løver og andre dyr fra filmen.

Vi arbejder med simpel kodning, og så tager vi på rejse med robotter i Kardemomme by.

Aktiviteter

Vi snakker om, hvordan bøger ofte er baggrund for film og tegnefilm. Vi læser lidt højt fra "Folk og Røvere i Kardemomme By" og taler om bogen og filmen, inden vi giver os i kast med dagens øvrige aktiviteter.

Med udgangspunkt i filmen introducerer vi to arbejdsstationer:

  1. Ozobotbane: Eleverne arbejder med simpel kodning og forståelse for, hvad kodning er, og hvordan den kan bruges. Eleverne lærer at ozobotterne gør, hvad eleverne giver dem besked på og laver både kode - øveark og derefter en stor ozobotbane, hvor der er plads til alle bibliotekets ozobotter.
  2. Dekorér dit eget dyr fra filmen: Eleverne skal dekorere et lasercuttet dyr fra filmen. De sætter en magnet på og kan tage denne med hjem.
Forberedelse

Før forløbet på biblioteket skal eleverne have set filmen "Folk og røvere i Kardemomme By", som ses gratis i biografen i forbindelse med ANIMOK - se link under 'undervisningsmaterialer.

Efterbehandling

Efter besøget kan lærerne med fordel tale teknologi med eleverne: Hvorfor reagerede ozobotterne, som de gjorde?

For at skabe sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I skal i gang med, er midt i eller lige har afsluttet.
Find inspiration under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på Gyldendals portaler.

Formål

Formålet med forløbet er, at eleverne får en indsigt i basis kodning, eleverne skal arbejde med udtryksformer og innovative kompetencer, og eleverne vil med udgangspunkt i kreativitet og fantasi eksperimentere med makeropgaver.
 

Ekesempler fra Fælles Mål:

Dansk - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fortolkning', hvor eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster. Med særligt fokus på 'oplevelse og indlevelse'.

Teknologiforståelse i dansk (forsøgsfag) - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fremstilling', hvor eleven kan udtrykke sig i skrif, tale, lyd og billede i velkendte faglige situatoner. Med særligt fokus på 'digital design og designprocesser'.

Sted
Viborg Bibliotekerne
Vesterbrogade 15
8800 Viborg

Forløbet foregår i Makerspace Viborg på Hovedbiblioteket.

Undervisningsmateriale

PRIMÆRT materiale
Før forløbet på biblioteket skal eleverne have set filmen "Folk og røvere i Kardemomme By", som ses gratis i biografen i forbindelse med ANIMOK. Se mere og tilmeld i linket her:

SEKUNDÆRT materiale
Baggrundsviden om Thorbjørn Egner og Kardemommeby

Tilmelding

Tilmelding skal ske senest tre uger før.
Ved tilmelding oplyses mail og telefonnumer på alle deltagende lærere

Tilmelding
Tlf.nr. 87 87 34 72